3 dagars paddlingstur med logi

Vi tar emot grupper (1-5 deltagare) och kan även erbjuda individuell undervisning enligt önskemål. Paddlingsturen inkluderar all utrustning, övernattning som sker i vårt hem, morgonmål, lunch och middag. Priset för dessa tre dagar är 540 €.

Första dagen går vi igenom paddlingsteknik samt gör räddningsövningar och en kort paddlingstur. Den andra och tredje dagen gör vi heldagsturer till mål i Nagu eller Korpo skärgård. Turerna anpassas enligt väder samt kursdeltagarnas paddlingskunskaper. Under turerna tillreder vi mat ute i naturen. Efter paddlingen blir det middag hemma hos oss med efterföljande bastubad i traditionell finsk vedeldad bastu. Det finns även en liten utomhusbassäng att svalka sig i efter bastun.

För att delta i kursen förutsätts ingen tidigare paddlingserfarenhet. En normal grundkondition räcker. Vid behov kan vi erbjuda er en dubbelkajak om ni är oroliga för att er fysik inte klarar av turerna. Vi rekommenderar en dubbelkajak om ni kommer med barn till turen. Kontakta oss före ni bokar, om du planerar att delta med barn, så kan vi bedöma hur bra turen lämpar sig för er.

Vår 3 dagars paddlingstur passar utmärkt också för dig som har tidigare paddlingserfarenhet. Bekanta dig med vår vackra skärgård tillsammans med en guide som känner till lokala förhållanden. Vid behov kan vi hjälpa dig att utveckla din paddlingsteknik. Varför inte testa eskimåpaddel för att se hur denna paddelteknik skiljer sig från en europaddel? Vi kan även öva räddningsteknik i lite mera krävande förhållande.

Programmet:

  • Vi träffas första morgonen här vid Skärgårdsvägen 3718 i Nagu kl. 10.00
  • Kursdeltagarna blir tilldelade sina övernattningsutrymmen i två personers sovrum
  • Vi går igenom kursens program och bekantar oss med utrustningen samt äter lunch
  • Vi tar oss till stranden och börjar med att öva grundteknik i paddling. Vi kan även öva navigering samt rollteknik. Vi lägger upp övningarna enligt behov och vad kursdeltagarna önskar göra.
  • Därefter startar vi paddlingsturen. Då vi återvänder hem värmer vi bastun och äter middag.
  • Den andra dagen gör vi en tur lite längre ut i skärgården. Vi äter lunch samt dricker eftermiddagskaffe ute på någon holme. Dagen avslutas med bastu och middag hemma hos oss.
  • Den tredje dagen gör vi en paddlingstur med lunch och eftermiddagskaffe. Möjliga utflyktsmål är Brännskär, Gullkrona, Stenskär eller Pensar.
  • Vi avslutar paddlingsturen tredje dagen senast kl. 20.00.